Uncategorizeddifuser

בבנייני מגורים יכולים להיווצר לא מעט מפגעי רעש. כולנו מכירים את הרגע שבו הבן של השכן רוכש מערכת תופים, כמו גם את השכן כבד השמיעה שמפעיל טלוויזיה בווליום מגה אטומי. לצערנו, מבלי להשקיע את הנדרש לחדרים "צפים" לא נוכל לבטל רעשים אלו לגמרי. בידוד מוחלט של רעש ניתן להשיג רק ע"י בניה של חדר "צף" או "חדר בתוך חדר". בחדר כזה נבודד את הרצפה מהקירות ההיקפיים בטכניקה של "הצפה" נבנה על אותה רצפה צפה קירות פנימיים, ובסופו של התהליך גם תקרה פנימית, במרחק ראוי מהמעטפת המקורית. כל המבנה הפנימי המתואר יוקם ללא מגע עם המעטפת המקורית של החדר. לכל פתח במעטפת החיצונית (דלת, חלון) יותקן תאום פנימי ליצירת חלונות ודלתות כפולים. המיזוג בחדר יתבסס על יחידה עצמאית ללא תעלות בין החדר המבודד לשאר חדרי הדירה או המבנה. החסרונות הבולטים של בידוד רעש מוחלט כנ"ל הם צמצום שטח החדר ועלות גבוהה.

פתרונות חלקיים יותר קיימים והם משתנים בהתאם לעוצמת מקור הרעש ולחדרים המדוברים. ניתן להנחית רעש באזורי מגורים לרמה סבירה ולפי הגדרתה בתקנות העירוניות למניעת מפגעי רעש ע"י שילוב של הטכניקות האלו:

הנחתת הדהוד בחדר ע"י שימוש באלמנטים אקוסטיים כגון דיפיוזרים (לתדרים בינוניים וגבוהים) ומלכודות באסים (לתדרים נמוכים). חדרים עם קירות ותקרות שאינם מטופלים אקוסטית נוטים להגביר רעשים. התקנת אלמנטים אקוסטיים מחזירה את הווליום לרמתו האמתית.

אטימת פתחים וסדקים במבנה ע"י הקפדה על התקנות של דלתות ומשקופים מלאים ללא חללי אוויר פנימיים, כמו גם טיוח ומילוי של כל חיבור משקוף לקיר ללא כל פתח אוויר.  הקפדה על סגירה מדויקת של כל חלון ודלת לרמה שבה לא ניתן להזיז גיליון נייר אשר לכוד בינם.

הנחיות המיזוג של חדר צף המופיעות בתחילת מאמר זה תקפות גם כאן.

שימוש נכון בטכניקות המתוארות כאן ינחית את רוב מפגעי הרעש הידועים ברוב החדרים והמבנים, לרמה סבירה.

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.